Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Wellington

Wellington közlekedés

Wellington, Új-Zéland, Közlekedés

Közlekedés

Wellington, Új-Zéland, Közlekedés

Légi közlekedés
A legtöbb nemzetközi járat Aucklandbe érkezik, a legfontosabb légitársaság az Air New Zealand. Budapestről Új-Zélandra közvetlen repülőjárat nincs. Az utazási idő kb. 1 nap 5 óra. Európából Ázsiát érintve a legolcsóbb eljutni Új-Zélandra.
A látogatók nagy része Aucklandbe érkezik, innen helyi járattal repülhetünk tovább Wellingtonba.

Vonat
A TranzScenic csak három útvonalon közlekedik, de festői tájak mentén kínál kényelmes utazási feltételeket. A világ leglátványosabb vasúti utazásainak egyike a TranzAlpine vonat. 
Ingyenes vasúti jegy is létezik, amely a Wellington-Picton közti kompra is érvényes.

Busz
Új-Zéland terjedelmes buszhálózata lehetővé teszi a turistáknak, hogy minden fontosabb nevezetességhez tömegközlekedéssel jussanak el. Az Intercity a fő szolgáltató, a Flexi-Pass nevű jeggyel korlátlanul utazhatunk. A Travelpass a komp és vonat ajánlatait is magába foglalja.

Komp
Két társaság látja el a Cook-szorost az Északi-szigeten Wellington, a Déli-szigeten Picton közelében: a Interislander és a Bluebridge. A járművek és utasok szállítására is alkalmas, jól felszerelt kompok valamivel több mint 3 óra alatt teszik meg a szorosban az utat, naponta kilencszer.

Autóbérlés
A főbb nemzetközi és hazai társaságok foglalkoznak autókölcsönzéssel. Az irodákat a repülőtereken és országszerte több városban is találunk. A február-márciusi csúcsidőre érdemes előre foglalni.

Lakókocsi
Kényelmes módja ez a szállás és autóbérlés kombinációjának, bár néha drágább mint autót és motelszobát bérelni. Új-Zéland kempinghálózata és lakókocsi parkolói kitűnőek. Festői környezetben biztosítanak jó ellátást a tengerpartok, tavak és erdők közelében.

Forrás: National Geographic Travel: Új-Zéland

Útvonaltervezés

0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!